Hyvinvointialueen valmistelijat jatkavat maakuntakierrosta

Maakuntakierroksella on mahdollisuus kysellä ja kuulla hyvinvointialueen valmisteluista ja uudistukseen tuomista käytännön muutoksista.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelijat jatkavat elokuussa alkanutta maakuntakierrosta maanantaina 19.9. Syys-lokakuun aikana järjestetään vielä seitsemän kaikille avointa yleisötilaisuutta eri puolilla maakuntaa, tiedottaa sairaanhoitopiiri.

Mitä tapahtuu, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa ensi vuoden alusta? Millä tavoin hyvinvointialuetta valmistellaan vielä loppuvuonna 2022? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on luvassa vastauksia syys-lokakuun aikana järjestettävissä kaikille avoimissa, maksuttomissa kuntalaisinfoissa.

Käymme läpi, mitä jokaisen maakunnan asukkaan olisi hyvä tietää uudesta hyvinvointialueesta.

Seuraavat kuntalaisinfot pidetään maanantaina 19.9. Ilmajoella, keskiviikkona 21.9. Kauhajoella ja torstaina 22.9. Seinäjoella. Tilaisuudet alkavat aina kello 17.

Tunnin mittaisen tilaisuuden avaa hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen. Mukana ovat myös hyvinvointialueelle professiojohtajiksi valitut Tanja Penninkangas ja Kaija-Riitta Suonsyrjä sekä pelastusjohtaja Harri Setälä.

– Käymme läpi, mitä jokaisen maakunnan asukkaan olisi hyvä tietää uudesta hyvinvointialueesta. Lisäksi kerromme, missä valmistelussa mennään tällä hetkellä ja mitä päätöksiä syksyn aikana on luvassa, Järvinen kuvailee tiedotteessa.

Myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

– Tapaamme mielellämme maakunnan asukkaita ja kuulemme, millaisia ajatuksia uudistus herättää, muutosjohtajana toimiva Penninkangas korostaa.