Uusi kirjastoauto Seinäjoelle

Seinäjoella kurvaa pian uusi kirjastoauto, tiedotetaan Seinäjoen kaupungikirjastosta. Kirjastoautoja on tällä hetkllä kaksi, Ilo ja Ykä, ja uusi kirjastoauto tulee vuonna 2006 käyttöön otetun Ykän tilalle.

Uusi kirjastoauto tulee olemaan kirjastoauto Ilon kaltainen kuorma-auton alustalle rakennettava kirjastoauto, joka kulkee biodieselillä. Kirjastoautoon tulee kaksi palvelupistettä: päävirkailijatila ja lainausautomaatti. Invahissi takaa auton esteettömyyden.

Uuden kirjastoauton reitti- ja aikataulusuunnitelma tule noudattelemaan Ykän nykyisiä reittejä ja aikatauluja.

Kirjastosta kerrotaan, että uusi kirjastoauto palvelee etenkin kyläkouluja, päiväkoteja sekä ikääntyneitä asiakkaita. Ykällä on tällä hetkellä yhteensä 68 pysäkkiä koko Seinäjoen alueella.

Seinäjoen kaupunginhallitus hyväksyi tarjouksen uudesta kirjastoautosta kokouksessaan maanantaina 19.9.2022. Kirjastoauton toimittajaksi valittiin Conlog Oy.

Kaupungin asukkailta tullaan syksyn aikana kysymään mielipiteitä ja toiveita uuden kirjastoauton palveluista, reiteistä ja ulkoasusta. Asukkaat voivat myös jatkuvasti esittää pysäkkitoiveita ja aineiston hankintaehdotuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat