Seinäjoen kaupungin postit saa nyt myös diginä – 75 prosenttia laskuista vastaanotetaan edelleen paperipostilla

Seinäjoen kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä.

Seinäjoen kaupunki kehittää aktiivisesti sähköisiä viestintä- ja palvelukanaviaan. Kaupunki on aloittanut syyskuussa yhteistyön digipostipalvelu Kivran kanssa tarjoaten kaupunkilaisille ilmastoystävällisen kanavan vastaanottaa ja keskittää kaupungin viestejä yhteen helppokäyttöiseen kanavaan.

– Arjen sujuvoittamiseksi on hyvä olla uusia palveluvaihtoehtoja, jotta jokainen löytää oman tapansa toimia. Digipostipalvelu mahdollistaa luotettavan ja turvallisen tavan lähettää laskuja tai muita dokumentteja. Luonnollisesti myös paperipostin vähentäminen on yksi keskeinen hyöty, Seinäjoen kaupungin tietohallintojohtaja Sami Varjo kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä Kivralla voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida Seinäjoen kaupungilta saapuvia laskuja, jatkossa myös muuta postia ja asiakirjoja.

Seinäjoen kaupungin laskuista noin 75 prosenttia vastaanotetaan edelleen paperipostilla. Jokainen lähetetty paperiposti kuormittaa ilmastoa. Kivran käyttöönotto onkin Seinäjoen kaupungilta konkreettinen ilmastoteko, sillä jokainen palveluun toimitettu digiposti pienentää sekä kaupungin, että viestejä vastaanottavan kaupunkilaisen hiilijalanjälkeä.

Seinäjoen tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Digipostiin rekisteröityminen on asukkaille helppo tapa osallistua kaupungin ilmastotavoitteiden täyttämiseen.

Digipostipalvelu Kivra saapui Suomeen alkuvuodesta 2020. Kivra on kuluttajille ilmainen palvelu, johon rekisteröitymällä saa aiemmin paperina ja sähköpostilla tulleet viestit jatkossa automaattisesti digipostina.

– Yhteistyön aloittaminen Seinäjoen kanssa on meille jälleen hieno esimerkki, kuinka yhdessä lähdemme edistämään paperitonta ja ilmastoystävällistä viestintää kaupunkilaisille. Yhteistyöllä mahdollistamme kaupunkilaisille luontevan tavan siirtyä paperittomaan arjen hallintaan samalla kun edistämme toimivan digipostin syntyä Suomessa. On helppo sanoa, että olemme todella innoissamme yhteistyöstä Seinäjoen kanssa ja sen tuomista hyödyistä, kertoo Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen.