Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seinäjoen kaupungin Harkku-toiminnassa mukana satoja lapsia ja 21 koulua

Harkku on viikoittain toteutuvaa maksutonta kerho- ja työpajamuotoista toimintaa koululaisille.

Seinäjoen harrastamisen mallin Harkku-toiminta on alkanut. Koulupäivien yhteydessä tapahtuvaan maksuttomaan harrastustoimintaan on ilmoittautunut jo satoja lapsia. Seinäjoella muun muassa parkourataan, sirkustellaan, tanssitaan, taiteillaan, kehitetään lasten omaa luovaa taiteellista ilmaisua arkkitehtuurin keinoin ja urheillaan eri lajien parissa lasten toiveiden pohjalta.

Harkku-toiminta on kouluilla viikoittain toteutuvaa kerho- ja työpajamuotoista toimintaa. Kohderyhmänä ovat perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. sekä lisäopetuksen oppilaat. Harkkuja ohjaavat eri alojen asiantuntijat sekä kokeneet ohjaus- ja opetustyön ammattilaiset.

– Harkut toteutetaan lasten omilla kouluilla heti koulupäivien jälkeen, joten harrastuksen pariin ei tarvitse erikseen lähteä. Toiminnassa on myös onnistuttu mahdollistamaan harrastus monille, jotka eivät vielä ole harrastaneet mitään, koordinaattori Raija Lambacka toteaa kaupungin tiedotteessa.

Harkussa tarjottavat toiminnat on valittu koulu- ja luokkakohtaisin kyselyin sekä valtakunnallisesta koululaiskyselystä saatujen tulosten, sekä etsivän harrastustoiminnan eri menetelmillä lasten kuulemisen pohjalta. Seinäjoen kaupungin harrastamisen malli Harkussa on mukana 21 koulua, siinä toteutetaan yli 50 viikoittaista eri kokonaisuutta ja lähdes 1500 kokoontumiskertaa lukuvuoden 2022–2023 aikana.

Harkku on Seinäjoen kaupungin sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialan yhteinen ponnistus ja sitä hallinnoi Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden Lastenkulttuurikeskus Louhimo. Harrastamisen Suomen mallia toteutetaan tarvelähtöisesti ja tiiviissä yhteistyössä kaupungin koulujen kanssa. Hanketta rahoittaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.