Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seinäjoen legendaarisessa Maakuntatalossa avaa uusi yritys: “Tämä on hyvä sijainti ja tykkään keskustan fiiliksestä”

Yhteinen intohimo veti ystävykset mukaan hampurilaisbisnekseen. Kilpailu ei yrittäjiä pelota.

Seinäjoen keskusta saa uuden hampurilaisravintolan, kun We Got Burgers avaa ovensa tiistaina 4.10. We Got Burgers ei kuulu mihinkään ketjuun, vaan se on syntynyt täysin kahden miehen yhteisestä burgeriharrastamisesta.

Ravintolan toimitusjohtaja Matti Peurala ja ravintolaa pyörittävä Emppu Klemettilä kertovat harrastaneensa omaksi ilokseen burgereita jo kymmenen vuoden ajan. Ravintolan hampurilaiset ovat yhteisen tuotekehittelyn tulosta, mutta ravintolan toiminnasta Klemettilä vastaa kuitenkin käytännössä yksin. Tuotekehittelyn lisäksi Peurala on ravintolassa mukana vain sijoittajana.

– Sanoisin mieluummin, että olen mukana ystävänä, Peurala tarkentaa. Peurala pyörittää itse omaa metalliteollisuuden yritystään eikä hänellä siten jää aikaa hampurilaisbisnekseen kuin syöjän roolissa.

Klemettilällä on yrittäjän taustaa 12 vuoden takaa, jolloin hän pyöritti Vaasassa omaa ravintolaansa. Välissä tie on vienyt toiselle alalle, mutta oma hampurilaisravintola on kytenyt ajatuksissa koko ajan.

– Nyt oli otollinen hetki tämän ravintolan perustamiselle, Klemettilä sanoo.

We Got Burgers sijaitsee aivan Seinäjoen ydinkeskustassa Kalevankadulla, legendaarisessa Maakuntatalossa. Yrittäjiä ei pelota kauhukuvat hiljalleen autioituvasta keskusta-alueesta.

- Tämä on hyvä sijainti ja tykkään keskustan fiiliksestä, Klemettilä sanoo.

Peurala on huomannut, että jopa paluumuuttoa keskustan suuntaan on tapahtumassa.

– Kyllä tänne alkaa jo tulla vähän takaisinkin yrityksiä.

Kilpailu ei miehiä myöskään pelota, vaikka keskustan alueella toimii useampia hampurilaisia tarjoavia ravintoloita ja kaksi niistä pelkästään noin 20 metrin säteellä.

– Me ollaan kuitenkin eri tyylinen paikka. Täysin samantyylistä ei koko Seinäjoella toista ole, Klemettilä painottaa. Hän kertoo, että heidän ruokalistansa on lyhyt ja siltä löytyy ainoastaan burgereita. Hampurilaiset syödään ravintolassa käsin, kuten yrittäjien mielestä ainoa oikea tapa on.

– Ei turhaa kikkailua, niin lukee meidän keittiön seinässäkin. Burgeri on parasta hyvin yksinkertaisena ja perinteisenä kunhan maut ja raaka-aineet on kohdillaan. Me keskitytään siihen, mitä me osataan parhaiten ja valmistetaan mahdollisimman paljon itse. Klemettilä mainitsee, että esimerkiksi ranskalaiset ja majoneesit tehdään alusta alkaen itse ja suositaan lähituotteita.

We Got Burgers työllistää Klemettilän lisäksi neljä työntekijää. Asiakaspaikkoja on noin neljäkymmentä. Ravintolan aukiolot painottuvat alussa ilta-aikaan, mutta tarkoitus on jatkossa avata perjantaisin myös lounasaikaan. Maanantaisin ravintola on suljettu.

– Kokeillaan ensin näin. Tunteja on sitten helpompi lisätä kuin ottaa pois, Peurala mainitsee.