Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkään jatkunut yhteistyö toi ravintolan teatterin kylkeen: "Miten ihmeessä me pärjättiin ennen"

Yhteistyön myötä myös teatterin puoli on nykyään anniskelualuetta. – Se on tätä päivää, Juulia Soidinaho sanoo.

Seinäjoen Piirillä syyskuun alussa avattu ravintola Verstas on luonnollinen jatkumo pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Juulia Soidinahon Piirillä luotsaama Teatteri Hysteria ja Viivi Loppelan sekä Rami Haaviston Seinäjoen Rytmikorjaamolla pyörittämä ravintola Varicko ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään Varickon toimittaessa teatterin tapahtumiin väliaikatarjoilua ja anniskelua.

– Yhteistyömme Hysterian ja Varickon kesken on jatkunut jo puolitoista vuotta, joten meillä oli hyvä pohja lähteä yhteistyötä tämän ravintolan muodossa tekemään, Verstaan toimitusjohtaja Viivi Loppela kertoo.

Kolmikko tuntee toisensa jo vuosien takaa, ajalta ennen teatteria ja ravintoloita.

– Me ollaan kaikki myös vuosien takaisia työkavereita ja meitä yhdistää se, että tehdään satakymmenen lasissa, isolla sydämellä. Tämä on elämäntapa, Soidinaho kertoo. Loppela komppaa, että yhteisen ravintolan perustaminen tuntui turvalliselta ja luonnolliselta.

– Meillä on yhteinen tavoite tuottaa elämyksiä ihmisille, Haavisto kiteyttää.

Teatteri Hysteria ja ravintola Varicko omistavat Verstaan yhdessä. Varickolla on hieman suurempi omistusosuus.

– Olemme kaikki kolme omistajia, mutta Verstas on ikään kuin Varickon tytäryhtiö, Loppela sanoo.

Loppela vastaa Verstaan hallinnollisesta puolesta, Haavisto toimii keittiöpäällikkönä ja Soidinaho vastaa markkinoinnista. Sekä Loppela että Soidinaho kertovat kuitenkin tarvittaessa taipuvansa myös niin tiskarin kuin tarjoilijankin rooliin.

Ravintolan perustaminen vallitsevassa maailman tilanteessa ei ole mikään itsestäänselvyys. Iso askel hirvitti, mutta toisaalta sille ei nähty myöskään vaihtoehtoja.

– Kun Hysterian vierestä vapautui yllättäen sopiva tila, oli pakko toimia. Tämä tila tarjoiltiin meille kuin hopeatarjottimella, Loppela kuvailee.

– Hirvittihän se, mutta tuntui ettei muuta mahdollisuutta ole, Soidinaho lisää.

Haavisto miettii, että riskinsä piilee myös siinä, että ihmiset ovat nykypäivänä tosi valikoivia siitä mihin aikansa käyttää. Kysyntää lounasravintolalle Piirin alueella on kuitenkin ollut kauan, kun pelkästään yritysten määrä alueella lähestyy hurjaa vauhtia kahtasataa.Nyt kun ravintola on avattu, ovat ihmiset olleet tyytyväisiä.

– Hyvältä näyttää. Ihmisiä tulee paljon lounaalle myös etätöistä kotitoimistoistaan esimerkiksi Kärjen ja Simunan alueelta, Haavisto mainitsee.

Lounastarjoilun lisäksi Verstas vastaa Teatteri Hysterian väliaikatarjoiluista sekä viikonlopun näytöksissä esityksen jälkeen tarjottavista buffet-illallisista. Verstas toimii myös tilausravintolana. Yrittäjät kertovat, että ennen kaikkea teatteri ja ravintola täydentävät toisiaan. Teatteri Hysterian toimintaan suurin muutos on, että ravintolan myötä myös teatterin puoli on nykyisin anniskelualuetta.

– Se on tätä päivää. Elokuvateatteri toi ensimmäisenä Seinäjoella anniskelun myös salin puolelle ja haluttiin sama ehdottomasti tänne meillekin. Teatterin näkökulmasta mietin, että nyt tämä toimii. Miten ihmeessä me pärjättiin ennen, Soidinaho ihmettelee.

– Nämä paikat täydentävät toisiaan, ei me oltaisi tänne tultu ilman Hysteriaa, Loppela kiteyttää.

Loppela kertoo, että myös suunnitelmia Verstaan toiminnan laajenemisesta elää.

– Haaveissa olisi saada kesäksi iso ulkoterassi. Verstas voisi olla sellainen gastropub-tyylinen paikka, joka olisi myös iltaisin auki.