Markut kokoontuvat viikonloppuna Seinäjoella – Mukana yksi Suomen tunnetuimmista

Seinäjoen Markku-tiheys nousee tulevana viikonloppuna, kun Markku-liitto kokoontuu Seinäjoella.

Suomalainen Markku-liitto saapuu viettämään perinteistä syksyn tapahtumaansa, Markku-liiton Syyspäivää, viikonloppuna Seinäjoelle. Liitto tiedottaa, että lauantaina Markut kokoontuvat Seinäjoen torille joukossaan yksi Suomen tunnetuimmista Markuista, jalkapallovalmentaja Markku Kanerva.

Syyspäivä Seinäjoella on 26 vuotta toimineen Markku-liiton ensimmäinen vierailu Etelä-Pohjanmaalla. Jäseniä Markku-liitolla on maakunnassa kuitenkin kymmenittäin. Alun perin Seinäjoelle oli tarkoitus tulla jo syksyllä 2020, mutta tapahtuma peruuntui koronan vuoksi. Markku-liitto on Syyspäiviensä merkeissä vieraillut tähän mennessä 21 paikkakunnalla eri puolilla maata. Seinäjoella vietetään yhdistyksen 22. Syyspäivää.

– Mahtavaa, että nyt vihdoin toteutuu tämä Markku-liiton pitkään odotettu vierailu. Tilaisuuden suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2018 ja paljon on neljässä vuodessa tapahtunut. Mielenkiinnolla odotan, miten Markut täällä lakeuksilla viihtyvät, Syyspäivän vierailuohjelman suunnittelussa avustanut Seinäjoki Congress Oy:n myyntipäällikkö Jenniina Palmu sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Suomalainen Markku-liitto valitsi Markku Kanervan Vuoden Markuksi vuonna 2009 Kanervan valmennettua miesten alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-lopputurnaukseen. Markku Kanerva saa lauantaina Seinäjoella Markkujen toritapahtumassa Markku-liiton hengessä toteutetun huomionosoituksen.

Toritapahtumassa Markku-liitto ja Seinäjoen kaupunki vaihtavat myös viralliset tervehdykset ja Markku-liitto luovuttaa kaupungille standaarinsa. Markut vierailevat lauantaina tutustumassa myös Aalto-keskukseen, Apila-kirjastoon sekä Kalevan Navettaan. Syyspäiväviikonloppua Markut saapuvat viettämään jo perjantaina, jolloin ohjelmassa on muun muassa vierailu Mallaskosken Panimossa.

Suomalainen Markku-liitto ry perustettiin 1996. Yhdistyksessä on ollut jäseniä kaikkiaan yli 3000. Tällä hetkellä jäseniä on noin 1300. Markku-liitto on Pohjoismaiden suurin etunimiyhdistys. Syyspäivän lisäksi keskeinen vuotuistapahtuma on Markunpäivänjuhla Söörmarkun kylässä.