Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisin työntekijä on jämpti ja asiantunteva: "Kaikki hankkeet ovat samanarvoisia"

Seinäjoen Yrittäjät myönsi Yrittäjämyönteisin työntekijä -tunnustuksen ensimmäistä kertaa.

Seinäjoen kaupungin yleiskaavapäällikkö Jyrki Kuusinen on Seinäjoen kaupunkikonsernin yrittäjämyönteisin työntekijä. Kuusinen sai ensimmäistä kertaa myönnetyn palkinnon Seinäjoen Yrittäjien Oktoberfest goes Halloween -tapahtumassa perjantaina 28.10. Tunnustuksella Seinäjoen Yrittäjät haluaa kannustaa siihen, että tulevaisuudessa kaupunkikonsernissa jokainen työntekijä ajattelisi asioita yrityslähtöisesti.

– Palkinto oli kyllä mukava yllätys. Se on hyvä tapa nostaa esiin yrittäjyyden ja sujuvan yhteistyön merkitystä työntekijöiden keskuudessa, Kuusinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Seinäjoen Yrittäjien valintaperusteluissa todettiin, että Kuusinen hoitaa yritysten asioita jämptisti ja asiantuntevasti kaavoituksen lainalaisuudet huomioiden. Hän on valmis etsimään ratkaisuja, jotta yritysten tarpeissa päästäisiin parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin.

Kuusisen mukaan palkintoperustelut pätevät kaikkeen hänen työpöydälleen päätyvään ja sieltä lähtevään.

– Kaavoittajan tehtävänä on kuunnella ja olla vuorovaikutuksessa useiden tahojen kanssa. Kaikki hankkeet ovat samanarvoisia. Työssä korostuvat lait ja tasapuolisuus, mutta se ei tarkoita byrokratiaa, joustamattomuutta ja hitautta.

Kuusinen on työskennellyt kaupungin kaavoitusosastolla 15 vuotta. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että Kuusinen on ollut tekemässä muun muassa Atrian asemakaavaa, jossa olivat mukana uudet tiejärjestelyt ja siipikarjatehdas. Valion investointihankkeen kaavamuutoksessa katujärjestelyineen tehtiin kuulemisia asukkaiden, yrittäjien ja muiden tahojen kanssa. Viimeaikaisia yrittäjyyttä ja investointeja edistäviä kaavoja ovat olleet Roveksen ja Kapernaumin teollisuusalueeet sekä markethankkeet Tanelinrannassa, Pajuluomalla ja Kasperissa.

Seinäjoen Yrittäjät ry tiedottaa, että perjantain tapahtumassa palkittiin myös Tanssikoulu Wimman yrittäjä Anne Välisaari Vuoden Yritys 2022 -tunnustuksella. Vuoden Yksinyrittäjä palkinnon sai Jussi Alasalmi Mainosvarikko Oy:stä.