Poliisi kohtasi viikonloppuna onnettomuuspaikalta paenneen rattijuopon ja törkeää ylinopeutta ajaneen kaaharin

Kurikassa poliisi jahtasi metsään paennutta rattijuoppoa

Pohjanmaan poliisin viikonloppu on ollut melko rauhallinen. Viikonloppuna poliisia työllistivät tavalliseen tapaan rattijuopot, pahoinpitelyt ja päihtyneet henkilöt. Yhteensä 570 hälytystehtävää rekisteröitiin viikonlopun aikana ja 36 henkilöä on istunut poliisin säilössä putkassa, tiedottaa poliisi.

Poliisi tapasi yhteensä 12 rattijuoppoa, joista suurinta osaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kurikassa Vaasantiellä peräkärryllistä henkilöautoa kuljettanut ajoi tieltä ja törmäsi lyhtypylvääseen sekä infotauluun. Kuljettaja juoksi pois tapahtumapaikalta ja piiloutui metsään, josta poliisi löysi hänet myöhemmin. Henkilölle tehtiin pikahuumetesti, joka näytti positiivista. Henkilöllä ei ollut ajo-oikeutta ja häntä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta.

Pahoinpitelytapauksia oli yhteensä 12 kappaletta, joista kahta tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Kahta tapausta lukuun ottamatta, kaikki tapaukset sattuivat yksityisasunnoissa.

Henkilöautonkuljettaja ajoi perjantai-iltana 142 km/h 60 km/h rajoitusalueella Pohjan valtatiellä Seinäjoella. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.