Lääkärit huolissaan: näille erikoisaloille on tulossa Suomeen pian huutava pula osaajista

Lääkärit ja hammaslääkärit ovat huolissaan siitä, että useille erikoisaloille on muodostumassa laaja pula ammattiosaajista.

Erikoislääkärien ja erikoishammaslääkärien tarpeen arvioidaan kasvavan muun muassa väestön ikääntymisen ja lääketieteen kehityksen vuoksi. Osalla erikoisaloista osaajavajaus uhkaa muodostua kriittiseksi.

Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto vetoavat siihen, että valtion riittämätön koulutusrahoitus on viipymättä korjattava tasolle, joka vastaa koulutuksen todellisia kustannuksia.

Vuokratyövoimalla paikataan lääkäripulaa Itä-Helsingin terveysasemilla – "Olennaista on, millaisia lääkäreitä nyt rekrytoidaan"

Erikoislääkärikoulutuksessa olisi liittojen mukaan lisättävä koulutusta kaikilla psykiatrian ja diagnostisilla aloilla sekä sisätautialoilla. Myös akuuttilääketiede, anestesiologia, fysiatria, keuhkosairaudet, neurologia ja yleislääketiede kaipaavat kipeästi lisää osaajia.

Erikoishammaslääkärikoulutusta puolestaan tulee lisätä kariologian ja endodontian, lasten hammashoidon, parodontologian, oikomishoidon ja terveydenhuollon aloilla.