Nyt pääsee hiihtämään – Joupiskalla on baana jo avoinna

Jouppilanvuorella pääsee nyt ladulle. Kun pakkasasteet vielä hieman kiristyvät, saadaan latua myös Hyllykalliolle. Myös iso tekojää on jo avattu luistelijoille.

Seinäjoen Jouppilanvuorella on kuluvalla viikolla ahkeroitu lumipeitettä maahan ja ensimmäiset ladut ovat nyt valmiina hiihtäjiä varten.

Nyt lumetettu reitti on Jouppilanvuoren ampumaradan lenkki. Seinäjoen kaupungin liikuntapaikkamestari Mika Rinta-Keturi kertoo, että latua vedetään mahdollisuuksien mukaan kahteen kilometriin saakka.

– Ensin laitetaan ykkönen kuntoon, seuraavaksi 1,7 kilometrin yläpuoli kuntoon ja kakkoseen asti jatketaan, jos vaan lunta riittää, Rinta-Keturi tiivistää.

Rinta-Keturi kertoo, että seuraavana lumetusvuorossa on Hyllykallion kuntoradan Tanelinlammen lenkki, mutta sitä varten odotellaan vielä hieman kovempia pakkasia.

– Sellainen viidestä seitsemään astetta pakkasta saisi olla ainakin, että Tanelinrantaan lähdetään latuja lumettamaan. Pienemmällä pakkasella tuotto on niin huono, ettei kannata lähteä tekemään.

Kaupungin muut ladut hoidetaan kuntoon heti, kun luonto itsenäisesti tarjoaa siihen lumipeitettä.

Ensilumen ladut ovat maksullisia.

– Lippuja hiihtoladulle saa ostettua Joupiskan ravintolasta ja sama lippu käy sekä Jouppilanvuorelle että Tanelinrantaan, Rinta-Keturi kertoo ja lisää, että maksu poistuu siinä vaiheessa, kun taivaalta saadaan tarpeeksi lunta latujen kunnossapitoon.

– Varmasti viimeistään vuoden vaihteessa.

Myös jääurheilukeskuksen iso tekojää on jo käytössä. Jää valmistui maanantaina ja se avattiin luistelijoille tiistaina. Jää pysyy kunnossa säällä kuin säällä, riittävällä huolella ja hoivalla.

– Kylmäkoneet ovat päällä koko ajan, ne otetaan pois päältä vasta, kun pysyvämmät pakkaset saadaan, Rinta-Keturi mainitsee.

Iso tekojää on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä maksuttomilla yleisöluisteluvuoroilla.

Kaupungin muita luistelujäitä saadaan vielä hetken odotella.

– Ensin tarvitaan kunnon pakkaset, epätodennäköistä että marraskuussa vielä saataisiin, Rinta-Keturi miettii.