Lelut viettävät pikkujoulujaan läpi yön Seinäjoella

Lelujen museoyötä vietetään keskiviikosta torstaihin. Yön tapahtumat taltioidaan kuviin.

Etelä-Pohjanmaan museolla vietetään yön yli kestäviä lelujen pikkujouluja keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Lapset saavat viedä itselle tärkeän lelun Kivinavetalle keskiviikkona 23.11. klo 12–18 välisenä aikana, josta museon työntekijät vievät lelut Liinamaan pihapiiriin viettämään museoyötä pikkujoulujen merkeissä.

Museoyön tapahtumat ja tunnelmat taltioidaan kuviin, joita pääsee katsomaan Kivinavetassa lelua kotiin hakiessa. Lelut ovat noudettavissa Kivinavetasta seuraavana päivänä, torstaina 24.11. klo 15–18 välisenä aikana.

Museoyön tarkoituksena on paitsi lelujen hauskat pikkujoulut, myös opettaa lapselle luopumista.

– Lapselle on hyvä opettaa, että jostain tärkeästä voi luopua ja sen saa sitten takaisin. Lapsi jättää lelunsa tänne meille hoitoon ja saa seuraavana päivänä hakea sen kotiin, museoassistentti Jaakko Ritari Etelä-Pohjanmaan museosta kuvailee.

Lelua tuodessaan lapsi (tai vanhempi) täyttää tunnistelapun, johon kirjataan sekä lelun nimi että lapsen nimi.

– Tunnistelappuun saa piirtää myös lelun kuvan, kertoa mistä lelu tykkää ja lisätä vaikka tärkeitä hoito-ohjeita. Kuvaamme pikkujoulutapahtumia sitten lelujen luonne huomioiden, Ritari kertoo.

Ritari vakuuttaa, että lapsi voi hyvillä mielin tuoda lelunsa yön yli vietettäviin pikkujouluihin.

– Museo on kiva paikka, leluille ei tapahdu mitään pahaa, vaan ne saavat olla aivan rauhassa.

Leluja vastaanotetaan Kivinavetalla, osoitteessa Törnäväntie 23, Seinäjoki, keskiviikkona 23.11. Klo 12–18 välisenä aikana. Lelut ovat noudettavissa Kivinavetasta torstaina 24.11. Klo 15-18 välisenä aikana.