Joulupolut ja myyjäiset vievät kohti joulua – Katso, missä niitä Seinäjoella järjestetään

Suosituille koko perheen jouluvaelluksille ja joulupoluille voi osallistua eri puolella Seinäjokea aina marraskuun loppupuolelta pitkälle joulukuuhun.

Tonttujen ja eläinten lisäksi joulupolun päästä voi löytyä vaikka oma joulumieli. Perinteiset joulumyyjäiset taas johdattavat herkkujen ja käsitöiden äärelle.

Seinäjoen seurakunta järjestää kirkkojen pihoissa joulupolkuja, jonne kaikki ovat tervetulleita.

– Polun kiertää noin puolessa tunnissa ja kuljemme siinä Marian ja Joosefin jäljissä Betlehemiin, kertoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Eija Kattelus.

Polulla tutustutaan talliin, nähdään enkeleitä ja tietäjiä, ja polut päättyvät kirkkoon seimen äärelle. Tapahtumissa on glögi-, mehu-, ja piparitarjoilu ja Peräseinäjoella ja Ylistarossa saa myös riisipuuroa.

– Joulufiilistä ollaan tekemässä ja välittämässä joulun sanomaa kaikille, Kattelus sanoo.

Takalan eläinklinikka järjestää toistamiseen joulupolun yhdessä kotieläinpihan kanssa. Tapahtumasta löytyy Korvatunturin väen ja eläinten lisäksi jouluisia herkkuja ja joulupolun tie vie myös Beetlehemiin. Tonttujen jouluposti ottaa vastaan myös pukin kirjeitä.

– Kyllä tässä matkalle jouluun pääsee ja tämä on sellaista talven riemua. Toivottavasti on lunta, Takalan toimitusjohtaja ja kotieläinpihasta vastaava Titta Pöytälaakso sanoo.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, jotta järjestäjät voisivat porrastaa polkua.

– Silloin myös kävijät saisivat rauhassa katsella ja nauttia polusta, Pöytälaakso sanoo.

Joulutunnelmaan pääsee myös joulumyyjäisissä. Marraskuun aikana ostoksille pääsee ainakin Steinerkoulussa ja Kivistön koulussa. Myyjäisvalmisteluja tehdään jo kovalla tohinalla myös Keski-Nurmon koululla.

– Ollaan perinteisesti jo pitkän aikaa järjestetty myyjäiset joulun alla ja tosi hyvin ollut aina väkeä paikalla. Tämä kerää mukavasti koko kylän väen paikalle ja on sellainen yhteinen tapaamishetki ja samalla joulun avaus, koulun rehtori Pekka Takamaa kertoo.

Keski-Nurmon koulun myyjäiset järjestetään yhteistyössä koulun ja kotien kanssa ja myyjäisten tuotot menevät oppilaiden luokkaretkirahastoon.

– Oppilailla on iso rooli myyjäisten valmistelussa. Myyjäisten valmistelu on osa monialaista oppimiskokonaisuutta, jossa oppilaat saavat kokemuksen yrittäjämäisestä toiminnasta. Parin viikon aikana kaikki luokat valmistelevat myytävät tuotteet ja oppilaat ovat myös itse niitä tapahtumassa myymässä, Takamaa kertoo.

Leipomusten ja lasten käsitöiden lisäksi Keski-Nurmon koululla on muun muassa vanhempainryhmän pitämä urheiluvälineiden kirpputori.