Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joupiskan lumetus aloitettu, laskettelemaan ei vielä pääse

Laskettelurinteiden saaminen käyttökuntoon vie näillä keleillä pitkään.

Seinäjoella on ensilumenladun avajaisten myötä päästy hiihtämään, samoin tekojäälle luistelemaan, mutta laskettelua ei vielä päästä aloittamaan. Laskettelijat odottavat jo kuumeisesti mäkeen pääsyä, mutta vielä joutuu malttamaan.

Seinäjoen Joupiskalla on laitettu heti ensimmäisten pakkasten tultua lumitykit käyntiin.

– Eihän tällaisilla pakkasilla lumen tuotto kovin suurta ole, mutta näillä leveysasteilla pienetkin pakkaset on käytettävä hyväksi. Koskaan ei tiedä, vaikka ne olisivat viimeiset taas kuukauteen, kertoo Toni Viimavirta, toinen Joupiskan yrittäjistä.

– Lumetuksen onnistumiseen vaikuttaa tarvittavan pakkasen lisäksi myös ilmankosteus, joka on viime päivinä ollut yli 90%. Olosuhteet on nyt mitä on. Näillä täytyy pärjätä, hän jatkaa.

Rinteiden avausajankohtaa on mahdoton arvioida.

– Helpottaisi, jos tietäisi minkälaisia pakkasia on tulossa, mutta valitettavasti säätä emme osaa ennustaa. Toivomme, että asiakkaamme tietävät, että me teemme kaikkemme saadaksemme rinnettä laskettelukuntoon heti kun vain mahdollista. Ei tässä kovempia pakkasia jäädä odottelemaan. Ne voi jäädä kokonaan tulemattakin, Viimavirta toteaa.

Lumitykit jauhavat nyt yötä päivää niin kauan kuin pakkasta riittää tai kunnes lunta on tarpeeksi.

– Työvuorot on jaettu ja nukkua yritetään aina sopivissa väleissä, Viimavirta toteaa.