Sekunnit ja tunnit -blogistaan tunnetulle somevaikuttaja Hanna Kivisalolle Kirkon viestintäpalkinto

Kirkon viestintäpalkinto myönnetään merkittävästä panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1975 alkaen.

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2021–2022 seinäjokelaiselle somevaikuttaja Hanna Kivisalolle. Kivisalo on teologi, uskonnonopettaja, somevaikuttaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan armollisista kirjoituksistaan ja kyvystään tulkita  kristillistä traditiota nykykielelle ja kirkon strategiassakin määritellylle tärkeälle kohderyhmälle eli nuorille aikuisille, Kirkon viestinnän tiedotteessa kerrotaan.

Hanna Kivisalon Sekunnit ja tunnit -blogilla on yli 50 000 seuraajaa.  Samannimisellä Facebook-tilillä on 36 000 seuraajaa, ja Instagramissa  seuraajia on lähes 20 000. Kivisalo on toiminut myös Sana-lehden kolumnistina, ja hän on julkaissut kaksi kirjaa.

– Teksteilläni haluan lisätä tyytyväisyyttä elämään sellaisena kuin se on. Toivoisin, että kirjoitusten äärellä voisi löytyä ilo ja tyytyväisyys silloinkin, kun ei elämästä jaksa muuttaa mitään – varsinkaan itseään, Kivisalo kertoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

– Kirjoitan usein armosta, sillä se on elinehto. Olen saanut uskosta valtavasti voimaa, ja koen, että sen voiman välittäminen on elämäntehtäväni.

Kirkon viestintäpalkinto myönnetään merkittävästä  panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten  elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin.

– Hanna Kivisalon tapa ja äänensävy sanoittaa kristinuskoa heille, jotka eivät niin sanotusti puhu kirkon kieltä, on juuri sitä, mitä kirkossa vahvasti nyt etsitään. Kirkon viestintäohjelma kehottaa meitä viestimään niin, että viestimme antaa voimaa ihmisen arkeen, lohduttaa kriiseissä ja avaa kirkkovuoden pyhien ja kristillisten perhejuhlien merkityksen nykypäivän ihmiselle. Hanna onnistuu omalla ainutlaatuisella äänellään tekemään tätä pyrkimystä todeksi, Kirkon viestinnän vt. viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura kuvailee tiedotteessa.

Päätöksen palkinnon saajasta teki Kirkon viestinnän neuvottelukunnan esityksestä Kirkkohallituksen täysistunto 22.11. Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa palkinnon 19.12. Helsingissä. Palkinnon suuruus on 7 500 euroa.

Viestintäpalkintoa on myönnetty vuodesta 1975 alkaen, vuoden 2010 jälkeen joka toinen vuosi.