Pohjanmaan poliisi otti viikonloppuna verekseltään kiinni murtovarkaita ja rattijuoppoja

Rattijuoppoja oli pikkujoulujen myötä liikkellä normaalia enemmän. Murtovaras iski maakuntamuseoon Seinäjoella.

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella viikonloppu oli vuoden aikaan nähden normaali. Pikkujoulukausi näkyy poliisilakiperusteisissa kiinniotoissa, niitä oli yhteensä 45 viikonloppuna. Rikosperusteisesti kiinniotettuna oli 14 henkilöä, tiedottaa Pohjanmaan poliisi.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä murtohälyttimet hälyttivät Ylihärmän S-marketissa Kauhavalla. Paikalle saapunut vartija näki kaksi paikalta poistuvaa henkilöä ja sai toisen heistä pysäytettyä. Paikalle tullut poliisipartio löysi hänen hallustaan kaupasta varastettua tavaraa, muun muassa kahvia, leipää ja lonkeroa. Henkilö otettiin kiinni epäiltynä varkaudesta. Kauppaan oli päästy sisälle rikkomalla ikkuna. Lähistöltä löydettiin myös toinen epäilty ja hänet otettiin kiinni epäiltynä varkaudesta.

Lauantaina kello 22 aikoihin murtauduttiin myös ikkuna rikkomalla Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoon Seinäjoella. Poliisin tullessa paikalle tuli rakennuksesta henkilö, jonka poliisi otti kiinni epäiltynä varkauden yrityksestä. Sisällä museossa oli rikottu lasivitriinejä ja sotkettu paikkoja.

Viikonloppuna jäi kaikkiaan 25 kuljettajaa kiinni rattijuopumuksesta. Näistä kahdeksan tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilöautonkuljettaja oli suistunut tieltä ja katkonut valopylvään Kurikantiellä Ilmajoella. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kaikki autossa matkustaneet henkilöt vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Viikonloppuna kirjattiin 16 pahoinpitelyilmoitusta Pohjanmaan poliisin alueella, näistä kolmea tutkitaan lievänä pahoinpitelynä. Suurin osa pahoinpitelyistä on tapahtunut yksityisasunnoissa ja muutamassa tapauksessa on tapeltu ravintolassa.