Kapteeni Petri Viitamäellä täyteen komeat 300 ottelua Suomi-sarjassa

S-Kiekko on toipunut alkukauden haasteista.

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavan S-Kiekon päävalmentaja Kari Salonen katsoo joukkoineen tulevaisuuteen entistä määrätietoisemmin. Alkukaudesta perinteisellä seinäjokelaisjoukkueella oli haasteet, jotka ovat näkyneet monen muunkin seuran arkirutiineissa.

– Alkukauden suurin haaste oli löytää riittävästi pelaajia. Rahoitus aina liigaa myöten on kärsinyt koronasta ja myös Ukrainan sodan tilanne näkyy. Varsinkin ulkomaalaisia pelaajia ei nyt vain ole liikkeellä. Lisäksi parikymppisistä pelaajista aika moni lopettaa, jos portit eivät aukea esimerkiksi liigatasolle, kertoo Salonen.

Salonen ja valmentajan tapaan pitkän päivätyön S-Kiekossa tehnyt joukkueenjohtaja Antero Kangas voivat kuitenkin pikkuhiljaa huokaista helpotuksesta.

– Meillä on nyt varsin hyvä tilanne. Pelaajamäärä on 21 ja kaksi maalivahtia. Heistä oman seuran kasvatteja ja pitkään seurassa pelanneita on yli puolet. Viitamäen Petri on yksi pisimpään pelannut. Hänellä tuli juuri täyteen 300 ottelua Suomi-sarjassa, kertovat Kangas ja Salonen.

Salonen hyppäsi S-Kiekon valmentajaksi tämän kauden alusta.

Meillä on nyt varsin hyvä tilanne.

– Alkukaudesta oli aika paljon sairastelua. Kuukausi ehdittiin sarjaa pelata, ennen kuin kaikki olivat mukana. Se oli iso haaste, Salonen toteaa.

Salonen ja Kangas toteavat S-Kiekon alkukauden olleen haasteista huolimatta varsin hyvä. Meno kentällä oli raikasta ja iloista.

– Maalien tekemisen tehokkuudessa olemme hieman jääneet alkukaudesta, mutta vastaavasti puolustuspelin tehokkuus on noussut. Juuri pelatut ottelut Lempäälän Kiekkoa ja Lapuan Virkiää vastaan olivat pelillisesti hyviä. Molemmissa maalipaikat menivät meille, mutta maalien viimeistelyssä on ollut viime peleissä haasteita, edustusjoukkueen johtokaksikko kertoo.

S-Kiekossa tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä työtä. Junioripuoli on hyvällä mallilla.

– Junnuissa on pelaajien määrä hyvä ja se on edellytys seuralle, että menemme eteenpäin. Olosuhteetkin ovat kunnossa, vaikka toki kehitettävää aina löytyy, Salonen vetää yhteen.

S-Kiekon tavoite on pelata keväällä pudotuspeleissä sarjan kahdeksan parhaan joukossa.

– Meillä on joulutaukoon mennessä seitsemän peliä ja pienin askelin menemme kohti voittoja. Meillä on hyvät mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin, kun saamme parhaamme irti, Salonen painottaa.

Suomi-sarjassa pelaa 13 joukkuetta. Seitsemän parasta jatkaa kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen ylempään loppusarjaan ja kuusi pelaa alemmassa loppusarjassa, jonka voittaja nousee vielä kahdeksanneksi joukkueeksi ylempään loppusarjaan. Ylempi ja alempi loppusarja pelataan yksinkertaisen sarjajärjestelmän mukaan.

Lapuan Virkiän ja Jyväskylän Riemukiekon S-Kiekko kohtaa runkosarjassa poikkeuksellisesti neljä kertaa.

– Yli 30 peliä tulee kauden mittaan. Pelaajat ovat töissä tai opiskelevat ja valmennus on töissä, joten kyllä tässä haastetta riittää. Kotkaan. Porvooseen, Kaarinaan ja Järvenpäähän suuntautuvat pisimmät pelimatkat ja Lapualle on lyhin matka, Kangas tutkii ohjelmaa.