Poliisin näkökulmasta viikonloppu oli Pohjanmaalla rauhallinen

Poliisi otti kiinni 51 henkilöä ja pysäytti 16 rattijuoppoa.

Viikonloppu oli erityisen rauhallinen Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella, kerrotaan sen tiedotteessa. Hälytystehtäviä oli yhteensä 571. Tehtävät olivat luonteeltaan tavanomaisia poliisitehtäviä. Poliisilakiperusteisesti oli kiinniotettuna yhteensä 38 henkilöä ja rikosperusteisesti 13 henkilöä.

Viikonlopun aikana kirjattiin yhteensä 16 rattijuopumustapausta. Perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 2 jälkeen poliisipartio pysäytti henkilöautonkuljettajan Kurikan keskustassa. Kuljettaja puhalsi alkometriin lukeman 0,66 mg/l. Pysäytyksen jälkeen henkilö lähti juosten pakoon mutta poliisi sai hänet kiinni. Henkilöä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä niskoittelusta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 3 jälkeen Seinäjoella Puskantiellä henkilöauton kuljettaja ajoi puun ja autokatoksen väliin. Kyydissä oli kuljettajan lisäksi kaksi muuta, joista toinen vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Auto vaurioitu mutta isoilta henkilövahingoilta säästyttiin. Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,5 promillea ja hänet otettiin kiinni. Henkilöä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Yhteensä 18 pahoinpitelytapausta kirjattiin viikonlopun aikana. Suurin osa pahoinpitelyistä tapahtui yksityisasunnoissa ja ravintoloissa tai niiden läheisyydessä.