Maakunnallisia Yrittäjäpalkintoja jaettiin maanantaina

Härmän Liikenne Oy, Lapuan Kankurit Oy, Hannulan Hitsauspalvelu Oy ja Mainosvarikko Oy palkittiin Maakunnallisilla Yrittäjäpalkinnoilla.

Maanantaina 19. kerran järjestetyssä Yrittäjien itsenäisyyden juhlassa luovutettiin Maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot alahärmäläiselle Härmän Liikenne Oy:lle ja lapualaiselle Lapuan Kankurit Oy:lle, Maakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinto jurvalaiselle Hannulan Hitsauspalvelu Oy:lle sekä Maakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto seinäjokelaiselle Mainosvarikko Oy:lle.

Härmän Liikenne Oy:n yli 70-vuotiseen historiaan mahtuu niin nousuja kuin laskujakin, mutta periksi ei ole ikinä annettu, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät perustelevat palkintoa tiedotteessaan. Yrityksen auto- ja työntekijämäärä ovat rikkoneet sadan rajapyykin.

– Me emme todellakaan jää nauttimaan hyvän olon tunteesta ja siitä, että menee hyvin, vaan kehitetään jatkuvasti uutta, yrittäjä Vesa Salo toteaa tiedotteessa.

Toinen Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saaja, Hjeltien perheyritys Lapuan Kankurit on siirtänyt suomalaista kudontaosaamista sukupolvelta toiselle jo yli sadan vuoden ajan. Yritystä vievät eteenpäin neljännen polven kankurit Jaana ja Esko Hjelt. He pitävät yrityksen menestymisen kannalta tärkeänä, että uskaltaa joskus hypätä pois omalta mukavuusalueelta.

– Mukavuusalueelta kannattaa välillä hypätä pois ja rohkeasti kokeilla erilaisia juttuja, mikäli ne eivät vaaranna yrityksen liiketoimintaa. Sekin on jo hyvä saavutus, vaikkei käteen jäisi siitä kokeilusta kuin oppi. Jos me olisimme aina tehneet siten, kuin tuntuu mukavalta tai turvalliselta, niin emme olisi tässä. Tämä saamamme tunnustus on hieno merkki siitä, että asioita on tehty oikein ja erityisen hyvältä se tuntuu siksi, että se tulee omien joukosta, kun toiset yrittäjät ovat valinnan tehneet, Esko Hjelt mainitsee tiedotteessa.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä toimintaympäristössään toiminnan laajuuteen katsomatta.

Vuoden Maakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinnon saaja, jurvalainen Hannulan Hitsauspalvelu Oy on Joonas Hannulan vuonna 2016 perustama vaativiin hitsaustöihin erikoistunut yritys.

Hannula kuvailee yrittäjien tiedotteessa, että parasta yrittäjyydessä on se, kun saa olla oma luova itsensä.

– Saan käyttää omia vahvuuksiani ja pääsen tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä. Yrittäjyydessä on paljon hyviä puolia, mutta on tietenkin niitä huonojakin ja vastoinkäymisetkin kuuluvat tähän lajiin. Niistä kaikista on kuitenkin selvitty ja joka päivä saan palan eteenpäin tätä omaa juttuani, Hannula toteaa.

Nuori Yrittäjä -palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa nuoria yrittäjiä ja heidän yrityksiään sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.

Maakunnallisen Yksinyrittäjä -palkinnon saajan, seinäjokelaisen Mainosvarikko Oy:n tarina alkoi yrittäjä Jussi Alasalmen harrastuksesta, mutta muuttui pian kokopäiväiseksi työksi.

Alasalmi pitää tärkeänä, että omalle hyvinvoinnille muistaa antaa tarpeeksi arvoa.

– Jossain kohtaa yrittäjäuraani päätin, että lopetan ylipitkien päivien tekemisen, johon olin siihen asti syyllistynyt. Jos lähtee sille linjalle, että tekee pitkää päivää jatkuvasti, niin oppii mitoittamaan sen kaiken tekemisen sen mukaan ja sitten siitä on tosi vaikea päästä eroon, Alasalmi sanoo.

Yksinyrittäjä-palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa yksinyrittäjiä sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.