Nurmolainen Tomi Saaranluoma voitti Oikeusguru-kilpailusta opiskelupaikan oikeustieteelliseen

Nurmon lukiossa toisella luokalla opiskeleva Tomi Saaranluoma sijoittui toiseksi Juristiliiton ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton järjestämässä neljännessä Oikeusguru-kilpailussa. Palkinnoksi Saaranluoma saa 500 euron lisäksi opiskelupaikan oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Opiskelupaikat ovat Lapin yliopistossa sekä Itä-Suomen yliopistossa. Kilpailun voittanut Eelis Ojala Helsingin normaalilyseosta saa valita paikan ensin.

– Minulle ei ole väliä, kumpaan yliopistoon menen, Saaranluoma kommentoi iloisena hyvästä menestyksestään kisassa.

Tomi Saaranluoma on ollut pitkään kiinnostunut yhteiskuntatiedosta ja taloustiedosta. Kilpailuun hän valmistautui kuuntelemalla aiheiseen liittyviä bodcasteja ja lukemalla oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjoja.

Kilpailun aiheet olivat maalittamisen kriminalisointi ja pentutehtailun ehkäiseminen.

– Pentutehtailu oli aiheena yllätys ja ajattelin ensin, etten osaa siitä mitään. Maalittaminen oli tutumpi asia.

Oikeusguru-kilpailuun otti osaa yli 400 lukiolaista 57 lukiosta. Alkukilpailut käytiin kouluilla marraskuun alussa ja finaali Helsingissä tämän viikon maanantaina.

– Finaalin kirjallisessa osuudessa oli tapaus ja siihen liittyvä laaja aineisto hallituksen esityksestä. Suullisesa osuudessa oli 20 minuuttia aikaa valmistella kahden minuutin puhe tuomariston edessä pidettäväksi maalittamisen kriminalisoinnista.