Telma Särkipajulle, Anssi Luomalle ja Matin-Tuvalle kaupungin palkinnot

Seinäjoen hyvinvointilautakunta palkitsee Anssi Luoman ja Matin-Tuvan kulttuuripalkinnolla sekä Telma Särkipajun vuoden urheilijana.

Seinäjoen kaupunki on perinteisesti myöntänyt vuosittain kulttuuripalkinnon sekä valinnut vuoden urheilijan. Päätöksen on kummastakin palkitsemisesta tehnyt Seinäjoen hyvinvointilautakunta joulukuun kokouksessaan, kaupunki tiedottaa.

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää vuoden 2022 Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon elokuvakulttuurin puolestapuhuja Anssi Luomalle ja elokuvateatteri Matin-Tuvalle.

– Anssi Luoma on idearikas ja hän on kehittänyt elokuvakulttuuria, erityisesti elokuvien katsomisen kulttuuria alueellamme voimakkaasti ja intohimoisesti. Luoma on sydämeltään kotiseuturakas ja huomioi toiminnassaan myös paikallisen kulttuuriperinnön. Anssi Luoma on tuonut etelä-pohjalaisten asukkaiden elämään filmiä ja valoa! Elokuvateatteri Matin-Tupa on ainutlaatuinen maaseudulla sijaitseva yksityinen elokuvateatteri, joka elää ja hengittää elokuvakulttuuria. Matin-Tupa tarjoaa elokuvanautintojen lisäksi aikamatkan menneisyyteen upealla sisätilallaan, oheisohjelmillaan sekä poikkeuksellisella elokuvajulistemaailmallaan. Elokuvateatteri Matin-Tupa edustaa parhaimmillaan kulttuurin lähipalvelua, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto perustelee Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkintovalintaa tiedotteessa.

Palkinnon suuruus on 3600 euroa. Asukkaat ovat entiseen tapaan saaneet ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa verkossa.

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan nyt 52:tta kertaa.

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää vuoden 2022 urheilijapalkinnon Seinäjoen Hiihtoseuraa edustavalle lumilautailija Telma Särkipajulle.

– Telma Särkipaju on nuori esimerkillinen urheilija, joka on nostanut Seinäjokea ansiokkaasti esille kuluneen vuoden aikana. Ylen ja urheiluruudun tekemien haastatteluiden kautta olemme kotikatsomoissa saaneet nauttia Särkipajun sujuvasanaisuudesta sekä positiivisuudesta. Hän on loistava esimerkki kaikille lajia harrastaville nuorille, Sihto perustelee vuoden 2022 urheilijavalintaa tiedotteessa.

Särkipaju kiertää kuluvalla kaudella aikuisten maailmancup:ia, josta Kanadan Edmontonissa joulukuun alussa käydyssä Big air kisassa hän saavutti ensimmäisen finaalipaikan laskien sijalle 7.

Myös vuoden urheilija kuittaa palkinnoksi 3600 euroa.

Seinäjoen vuoden urheilijapalkinto jaetaan nyt 40:nen kerran.