Lapualainen Kevyt Kanava palaa radiotoimintaan: "Tätä voisi sanoa merkittäväksi joululahjaksi"

Kevyt Kanava sai valtioneuvoston päätöksellä 18 taajuutta.

Lapualainen Tarja ja Hannu Harjun perheyhtiö Kevyt Kanava on palaamassa radiotoimintaan. Valtioneuvoston päätös jaossa olleista uusista radiotaajuuksista julkaistiin keskiviikkona ja Kevyt Kanava sai leijonanosan taajuuksista, Harjut tiedottavat. Kolme vuotta sitten yhtiö myi kaikki silloiset radio- ja tv-liiketoimintonsa Sanoma-konsernin Nelonen Medialle, mutta nyt saamillaan taajuuksilla se pystyy perustamaan uuden lähes valtakunnallisen radiokanavan, jolla osa ohjelmistosta ja mainonnasta on valtakunnallista ja osa alueellista.

– Valitettavasti haettavana ei ollut yhtään taajuutta pääkaupunkiseudulta, mutta lähes kaikki muut talousalueet saimme kuuluvuusalueeksi, toimitusjohtaja Hannu Harju sanoo tiedotteessa.

– Saamistamme maakunnista puuttuvat ainoastaan Uusimaa, Etelä-Savo ja Keski-Pohjanmaa.

Kaikille hakijoille yhteensä myönnettiin 72 taajuutta. Kevyt Kanava oli hakenut 25 taajuutta, joista se sai kahdeksantoista. Harju sanoo tiedotteessa olevansa hyvin tyytyväinen ja menestyksestään yllättynytkin.

– Kiitos ministereille ja liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleville viranhaltijoille luottamuksesta. Tätä voisi sanoa merkittäväksi joululahjaksi. Kun tässä on katseltu pari vuotta toimialaa ulkopuolisin silmin, niin on tullut mieleen useita ajatuksia, joita toimialalla ei vielä ole keksitty tai toteutettu. Uskomme, että ne ideat hakemuksessamme ja luottamus aiempaan osaamiseemme, tekemiseemme ja menestymiseemme painoivat arvioinnissa.

Toimilupa on voimassa vuoden alusta alkaen. Kanavan käynnistämiseen on aikaa puoli vuotta. Hannu Harju ei vielä pysty sanomaan uuden kanavan aloitusajankohtaa.

– Perusasiat suunnitelmassamme on esitetty toimilupahakemuksessa. Mutta nyt, kun toimiluvan saaminen ja sen kokonaisuus ovat selvillä, alkaa lopullisen suunnitelman tekeminen.

Myönnetty toimilupa on voimassa vuoden 2029 loppuun asti.

Kevyt Kanava pyöritti radio- ja tv-toimintoja kautta Suomen vuoteen 2019 saakka kanavillaan Aito Iskelmä, Aito Hitti, Aito Kajaus ja televisioverkossa Aito Iskelmä Harju & Pöntinen.