Poliisilla riitti taas jouluna tehtäviä – hurja takaa-ajo ja aggressiivinen koira Kurikassa

Poliisista kerrotaan joulun sujuneen heidän näkökulmastaan melko perinteiseen tapaan.

Joulun aikaan poliisia työllistivät erityisesti erinäiset virka-aputehtävät, itsetuhoisesti käyttäytyvät ihmiset sekä lukuisat rattijuopot, joista osa oli liikkeellä alkoholin-, osa huumausaineiden-, ja osa alkoholin sekä huumausaineiden voimalla, Pohjanmaan poliisilaitokselta tiedotetaan.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilöauto pakeni poliisipartiota noin 26 kilometrin matkan Kurikassa päätyen piikkimaton kautta umpikujaan. Kuljettaja pyrki välttämään kiinnijäämisen vielä juoksemalla poliisipartiota karkuun, mutta partio nappasi miehen kiinni. Autosta löytyi mm. huumausaineita, anastetuksi epäiltyä omaisuutta sekä ampuma-ase. Autossa sisällä olevat henkilöt otetiin kiinni ja auto takavarikoitiin poliisin toimesta, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi kertoo myös joutuneensa lopettamaan ihmisen kimppuun käyneen koiran Kurikassa jouluaattona päivällä. Koira oli purrut omistajaansa käteen niin voimakkaasti, että omistaja oli joutunut lääkäriin vammojaan hoidattamaan. Aggressiivinen koira aiheutti vaaraa ihmisten lisäksi myös muille paikalla oleville koirille.