Pohjanmaan poliisin viikonlopussa rattijuoppoja ja polttoainevarkauksia

Viikonloppu oli Pohjanmaan poliisin mukaan suhteellisen rauhallinen

Pohjanmaan poliisi kertoo tiedotteessaan hoitaneensa viikonloppuna yhteensä 392 tehtävää. Rikosperusteisesti tai poliisilakiperusteisesti oli 18 henkilöä kiinniotettuna.

Liikenteessä tavattiin yhteensä 18 rattijuoppoa, joista 7 tapausta on kirjattu törkeiksi. Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin yhteensä 13. Suurin osa pahoinpitelyistä tapahtui yksityisasunnoissa tai ravintoloissa.

Viikonlopun aikana tehtiin polttoainevarkauksia Seinäjoella, Kauhavalla, Alajärvellä ja Kristiinankaupungissa. Pohjanmaan poliisi on saanut alkuvuodesta muutaman ilmoituksen polttoainevarkauksista. Tapaukset ovat kohdistuneet rakennustyömaille ja maa- tai metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin tai polttoainesäiliöihin. Tekijät ovat rikkoneet polttoainesäiliöiden lukot ja korkit tai poranneet säiliöihin reikiä. Yhdessä tapauksessa anastettu määrä on ollut jopa useita satoja litroja. Poliisi kehottaa kansalaisia tarkistamaan polttoaineomaisuuden suojaukset kuten lukot ja eri säilytystavat. Poliisi kehottaa havaitsijoita tekemään ilmoituksia polttoainevarkauksiin liittyvistä havainnoista. Mikäli näet epäillyn varkauden tekohetkellä, soita yleiseen hätänumeroon 112, neuvoo poliisi tiedoteessa.