Ähtärin eläinpuisto aloittaa valmistelut pandojen palauttamiseksi Kiinaan

Lopullinen päätös pandojen palauttamisesta tehdään eläinpuiston hallituksen seuraavassa kokouksessa.

Ähtärin eläinpuiston hallitus on päättänyt aloittaa valmistelut kahden isopandan Lumin ja Pyryn palauttamiseksi Kiinaan. Eläinpuiston hallitus tiedottaa, että päätös on tehty 25. tammikuuta saadun tiedon pohjalta, jossa suunniteltu viiden miljoonan euron valtion avustuspakettiesitys on vedetty pois lisäbudjetista. Pandojen tilannetta selvitetään perustettavassa maa- ja metsätalousministeriön, valtiovarainministeriön ja ulkoministeriön edustajista koostuvassa virkatyöryhmässä.

Hallitus perustelee päätöstään sillä, että Ähtärin eläinpuistolle ei ole ilmoitettu tarkempaa tietoa selvitystyöstä ja sen aikataulusta. Sen vuoksi eläinpuiston hallitus arvioi seuraavan kuukauden aikana yhtiön tulevaisuuden näkymät.

Päätös pandojen palauttamisesta tehdään eläinpuiston seuraavassa hallituksen kokouksessa 28. helmikuuta 2023.

– Yhtiölle on kertynyt velkarästejä koronavuosilta, mutta niistä kaikista on sovittu ja tehty maksusuunnitelma, jota olemme pystyneet noudattamaan. Meillä ei ole hoitamattomia erääntyneitä maksuja ulkopuolisille, Ähtärin eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Risto Sivonen toteaa tiedotteessa.

Sivosen mukaan pandemia sekä yleinen epävarmuus vaikeuttivat puiston toimintaa, eikä kävijämäärä ole palautunut entiselleen. Hän sanoo, ettei pandakaksikon hyvinvoinnista tingitä, ja sen vuoksi palauttamisvalmistelut on nyt käynnistetty.