Päätoimittajalta | Seinäjoen Sanomien 15 vuotta

Parhaillaan vietetään koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa. Sen teemana on tänä vuonna ”Ymmärrä tulevaisuuttasi”. Ilmastonmuutos, Ukrainan sota ja talouden taantuma lisäävät lasten huolta tulevaisuudesta. Teeman kautta halutaan muistuttaa, että luotettava uutismedia lisää ymmärrystä maailmasta ja sen avulla on turvallista rakentaa omaa ajattelua ja arvomaailmaa. Riippumaton media on demokratian kulmakiviä.

Kaupunkilehdillä on yhteiskunnassa oma tärkeä roolinsa. Ne lisäävät suomalaisen mediakentän moniäänisyyttä paikallisella tasolla. Monelle lukijalle ilmaiseksi kotiin jaettava kaupunkilehti on tärkein, jopa ainut paikallisen tiedon lähde. Lehti tavoittaa kaikki väestöryhmät riippumatta heidän taloudellisesta tilanteestaan. Tämä tukee paikallisdemokratiaa ja on merkittävä asia tasa-arvoisen tiedonvälityksen kannalta.

Seinäjoen Sanomat on kertonut Seinäjoen, Lapuan, Ilmajoen, Kurikan, Jalasjärven, Kauhavan ja Isonkyrön asukkaille paikallisista uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista printtilehtenä kerran viikossa ja verkossa päivittäin. Median digitalisaatiossa otetaan nyt vaikeiden aikojen innoittamana isoja harppauksia nopeassa tahdissa. Verkkoon siirtyminen pienentää kustannuksia ja mahdollistaa ajantasaisen paikallisen uutisoinnin. Verkkouutisoinnissa Seinäjoen Sanomat on edennyt viime vuodet vahvasti ja eteenpäin katsoen, pienten henkilöstöresurssiensa voimin.

Seinäjoen Sanomat perustettiin Lehtiyhtymän toimesta vuonna 2008. Ensimmäinen numero ilmestyi lokakuussa. Kaupunkilehtikisaa käytiin Keskisuomalainen-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Median omistukseen sittemmin siirtyneen Seinäjoen Sanomien ja Ilkka Oy:n omistaman Eparin välillä tasaväkisesti koronavuoteen 2020 saakka. Tuolloin Seinäjoen Sanomat jäi julkaisutauolle lähes vuodeksi, palaten mediakenttään alkuvuodesta 2021. Tammikuussa 2023 kaupunkilehti siirtyi Ilkka-konsernin omistukseen ja nyt sen 15 vuotinen historia päättyy.

Seinäjoen Sanomien henkilöstön puolesta esitän kiitokset yhteistyön vuosista jokaiselle lukijalle, asiakkaalle ja yhteistyökumppanille.