Loukkaantumiset ja vähäiset seurapelit Huuhkajien kiusana – tärkeän puolustajan korvaamisessa iso haaste

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa ensi viikon perjantaina Helsingissä pelattavassa EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Panos on hurja, sillä voitto varmistaisi Suomen historian ensimmäisen EM-kisapaikan.

Suomen päävalmentajana Markku Kanerva julkisti joukkueensa Liechtenstein-otteluun keskiviikkona. Kaksi tärkeää pelaajaa on poissa nilkkavamman takia.

– Jere Uronen ja Lassi Lappalainen ovat sivussa. Valitettava juttu, mutta meillä on korvaavia pelaajia tilalle, totesi Kanerva.

Belgialaisessa KRC Genkissä tällä kaudella Mestareiden liigaakin pelannut Uronen on ollut laitapuolustajana Huuhkajien avauskokoonpanon vakiopelaajia. Hänen poissaolonsa on ikävä takaisku, mutta päteviä korvaajia pitäisi löytyä.

– Joona Toivio voi tarvittaessa pelata laiturina. Maajoukkueeseen palaava Thomas Lam on pelannut myös puolustajana. Hän on monikäyttöinen pelaaja, ilmoittaa Kanerva.

Myös Paulus Arajuuren ja Tim Sparvin ympärillä on loukkaantumisten takia epävarmuutta. Molempien toipumisjakson on edennyt kuitenkin lupaavasti.

– Paulus Arajuuri ja Tim Sparv ovat kysymysmerkkejä. Heidän pitäisi kuitenkin pelata viikonloppuna seurajoukkueissaan. Olen luottavainen, että molemmat ovat mukana ensi viikolla, toteaa Kanerva.

Monella pelaajalla pelit ovat viime viikkoina jääneet vähiin. Yhdysvalloissa pääsarja MLS:n kausi on ohi. Pohjoismaissakin liigojen kaudet ovat päättyneet.

– Valitettavasti kaikki eivät ole pelanneet säännöllisesti. MLS:n kausi loppui, eikä pelituntumaa viime viikoilta ole. Mutta pelaajat ovat valmistautuneet niin hyvin kuin on mahdollista, Kanerva kommentoi.

Teksti: Otto Palojärvi