Kaapo Kakko sanoo rehellisesti: "Ei ole kovin kivaa jääkiekko omalta kohdalta tällä hetkellä"

Jääkiekkoilija Kaapo Kakon NHL-ura on käynnistynyt alle odotusten, mutta mies ei luovu tavoitteestaan nousta nopeasti joukkueensa avainpelaajaksi.

Sunnuntaina Kakon, 18, edustama New York Rangers hävisi neljännen kerran perättäin. Vancouver Canucks oli Madison Square Gardenin iltapäivässä parempi maalein 3–2. Kuuden NHL-ottelun jälkeen Kakon tehotilillä on vain yksi maali.

Tappion jälkeen Kaapon kehonkieli kertoi paljon. Häviäminen ja omat esitykset alkavat ottaa hermon päälle. Sen nuori mies myöntää rehellisesti.

– Ei ole kovin kivaa jääkiekko omalta kohdalta tällä hetkellä, Kakko sanoi Rangersin pukukopissa.

– Hommat eivät ole lähteneet kulkemaan. Välillä tuntuu, että voisi enemmänkin jäällä olla. Olisi hienoa päästä ykkösketjussa jossain vaiheessa kokeilemaan. Ymmärrän, ettei siihen ole voitu laittaa, kun esitykset eivät ole olleet kovin hyviä.

Kuudessa NHL-ottelussa ja niitä edeltäneissä kolmessa harjoitusottelussa Kakon rinnalla on käynyt trafiikki. Valmentaja David Quinn on vaihtanut koostumuksia tiuhaan. Sunnuntaina Kakon ketjukaverit Rangersin kakkosessa olivat Brett Howden ja Brendan Lemieux.

– Ei ole ollut yhtään sellaista ketjua, jossa peli olisi kulkenut. Sen on varmaan nähnyt jokainen, joka on pelejä katsellut. Häviöitä kun tulee putkeen, muutoksia tarvitsee tehdäkin.

Erikoinen otteluohjelma on tehnyt selvästi Rangersille hallaa, ja pelirytmin löytäminen tuottaa vaikeuksia niin joukkueelle kuin tulokaspelaaja Kakolle. Vaikka NHL:ää on takana vajaat kolme viikkoa, Rangersilla on ollut jo 13 välipäivää.

– Pelaaja haluaa pelata. Sitä haluaa näyttää, että pystyy pelaamaan hyvin. Kahden ekan pelin jälkeen olin jo vähän turhautunut, varsinkin, kun pelaaminen ei ollut sitä, mitä olin odottanut.

– Tavoitteena on olla johtavassa roolissa joukkueessa. En jaksa kuunnella niitä puheita, että olen nuori jätkä ja minulle pitää antaa aikaa totutella pelityyliin. Haluan olla heti se, joka tekee maaleja ja ratkoo pelejä.

New York Rangers elää edelleen jälleenrakennusvaihetta, joten tuloskunnolta ei voi odottaa paljon. Seuran on nyt pohdittava tarkoin, mikä on paras etenemistapa tähtitulokkaan kanssa. Antaako hänelle suurempi rooli NHL-ryhmässä vai lähettääkö hänet hakemaan vauhtia farmijoukkueesta?

– Taistellaan nyt, että pysytään edes kokoonpanossa. Mutta ennen kaikkea meidän pitää näyttää joukkueena. Emme voi hävitä koko ajan, Kakko sanoo painokkaasti.

New York Rangers aloitti sunnuntaina viiden ottelun mittaisen kotiotteluputken. Runsaan viikon sisään vastaan tulevat vielä Arizona, Buffalo, Boston ja Tampa Bay.

Pasi Tuominen, New York