Miinukset paukkuvat Kaapo Kakolle – "En voi tajuta, miten heti tuli kaksi käsittämätöntä virhettä"

Kaapo Kakon nuori NHL–ura on vaikeassa vaiheessa. Suomalaishyökkääjän peli ei kulje, ja New York Rangers rypee tappioputkessa.

Sunnuntaina Kakon edustama Rangers kaatui kotihallissaan Madison Square Gardenissa. Vancouver Canucks otti pistepotin 3–2-voitolla. Kamppailuun Canucks tuli paljon paremmin valmistautuneena ja teki heti ensimmäiseen erään kolme maalia. Kakon epäonnistumisilla oli osuutensa.

– Todella huono alku saatiin taas. Hyvä, että edes jonkinnäköistä taistelua tuli loppuun. Tiukka peli. Oli meillä paikkoja päästä tasoihinkin, Kakko kommentoi heti pelin jälkeen.

– En voi tajuta, miten heti ensimmäiseen erään tuli kaksi käsittämätöntä virhettä. Sentään pääsin ylivoimassa enemmän koittamaan. Se oli hieno homma, ja itseltä ylivoima meni ihan ookoo. Loppuhetkillä kun olen päässyt pelaamaan, miinukset ovat vaan paukkuneet.

NHL-tulokkaiden kategoriassa Kakosta on tullut varsinainen pakkasukko: ennen sunnuntain iltaotteluita hänen plus-miinusmerkintänsä -6 oli liigan jäätävin. Pääsy ykkösylivoimaan on toisaalta lupaava merkki.

Ilman Rangers-maalivahti Henrik Lundqvistin torjuntoja kotijoukkue olisi nujertunut huomattavasti selvemmin lukemin. Ruotsalaisveskari myönsi, että tahmeaa on.

– Välillä on vaikeata löytää pelirytmi, ja vastustaja pääsikin alussa aivan liian helposti maalintekopaikkoihin. Vasta kolmannessa erässä meillä alkoi jalka liikkua. Pelissä täytyy olla hanakkuutta ja vähän epätoivoakin, jotta tulosta tulee, Lundqvist paalutti.

Pasi Tuominen, New York