Bottas piti parasta vauhtia Suzukan harjoituksissa – Räikkönen jäi 2,5 sekuntia

Valtteri Bottas piti parasta vauhtia Formula ykkösten Suzukan GP:n ensimmäisissä harjoituksissa perjantaina. Mercedeksen suomalaiskuski löi niukasti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Bottaksen paras kierrosaika oli 1.28,731. Hamilton hävisi Bottakselle vain 0,076 sekuntia.

Perjantain harjoitusten merkitys korostuu, koska lauantaina ei ajeta lainkaan. Lauantain harjoitukset on peruttu kokonaan ja aika-ajo on siirretty sunnuntaille. Syynä on Japaniin iskevä Hagibis-rajumyrsky.

Ensimmäisten harjoitusten tulostaulukko ei tarjonnut yllätyksiä kärkipään osalta. Ferrarit olivat sijoilla kolme ja neljä. Sebastian Vettel hävisi Bottakselle hieman alle sekunnin ja Charles Leclerc hieman yli sekunnin. Red Bullin Max Verstappen oli viidenneksi nopein ja saman tallin Alexander Albon kuudenneksi nopein.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sijoittui 12:nneksi. Hän jäi Bottaksen ajasta kaksi ja puoli sekuntia. Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi oli koko porukan hitain.

Radalla nähtiin myös Toro Rosson Naoki Yamamoto, joka ajoi ensimmäiset viralliset F1-kilometrinsä. Yamamoto oli 17:s. Hän hävisi tallikaverilleen Daniil Kvyatille vain sekunnin kymmenyksen.