Karri Kivi tilitti potkujaan MTV:lle – "Minulla oli kaksi tavoitetta kun tulin Tampereelle"

Sport Content

Jääkiekkoliigan Ilves tiedotti maanantaina erottaneensa päävalmentaja Karri Kiven tehtävästään.

Kivi kommentoi maanantaina lyhyesti potkujaan MTV Urheilun haastattelussa. Seurajohdon pinna kesti seitsemän ottelua, joista Ilves keräsi vain kolme sarjapistettä ja valahti sarjassa viimeiseksi. Kiven mukaan "tuollaisen hinnan joutuu maksamaan, kun tulee ongelmia".

– Minulla oli kaksi tavoitetta, kun tulin Tampereelle: saada Ilves kantamaan ylpeänä Ilveksen värejä ja päästä sarjassa neljän joukkoon. Mitalipelit eivät nyt toteutuneet. En ala vatvoa asiaa sen enempää, Kivi sanoi MTV:lle.

Kivi toimi Ilveksen päävalmentajana kaudesta 2016–2017 alkaen.Kivi on ensimmäinen potkut saanut päävalmentaja tällä kaudella Liigassa.

Ilveksestä veikkailtiin kauden alla villeimmissä arvioissa jopa kauden yllätysmestariksi.

Jääkiekkolehden perinteisessä kausioppaassa kaksi toimittajaa veikkasi Ilvestä jopa mestariksi. Ilveksen pelitapaa ja nuorta joukkuetta kehuttiin maasta taivaisiin.

Kovat odotukset taisivat kuitenkin kääntyä joukkuetta vastaan ja paineet näkyivät hyvin vaisussa pelaamisessa. Ilvekselle sattui täydellisiä ohipelejä ja ohi menneitä eriä. Tästä paras esimerkki saatiin Kiven viimeiseksi jääneessä ottelussa Kärppiä vastaan: Ilves ei saapunut työpaikalleen ensimmäisessä erässä ja Kärpät latoi viisi maalia tauluun ja voitti 5–0.

Karri Kiven pitkä projekti alkoi jo kaudella 2016–2017. Ilveksen peli kehittyi vuosi vuodelta ja nuoret pelaajat nostivat tasoaan.

Kivi sai luottoa vaikeiden aikojenkin keskellä, mutta tänä syksynä seurajohdon kärsivällisyys kesti vain seitsemän ottelua.

Kommentoi