IS: Ott Tänak on saamassa jopa 5 miljoonan euron peruspalkan – bonukset voivat kasvattaa ansioita

Rallin MM-sarjaa johtava Ott Tänak ei ole vielä solminut sopimusta ensi kaudeksi. Yleisen uskomuksen mukaan mies on kuitenkin jatkamassa Toyotalla.

Mihin hän ikinä päätyykin, on yksi asia varma: Tänakin vuosiansiot tulevat olemaan hulppeat. Ilta-Sanomien tietojen mukaan virolaistähden ensi kauden palkka voi olla jopa 5–10 miljoonaa euroa.

Tarkkaa palkkaa ei voi etukäteen sanoa, sillä rallissa bonuksilla on iso merkitys. Mitä paremmin ajaa, sitä enemmän tulee palkkaa. Arvostettu rallimanageri Timo Jouhki sanoi IS:lle, että Tänakin peruspalkka voi olla jopa viisi miljoonaa euroa.

– En tietysti tiedä mitään varmaa Tänakin palkkavaateista, mutta aivan varmasti hänen perusrahansa nousee tuntuvasti ensi kaudeksi. Ja jos hän menestyy silloin esimerkiksi samalla tavalla kuin tällä kaudella, niin en yllättyisi, jos hän tienaisi siinä tapauksessa yli viisi miljoonaa euroa, kenties enemmänkin, Jouhki sanoi.

Jouhki kommentoi myös Jari-Matti Latvalan ja Kalle Rovanperän sopimustilanteita. Hänen mukaansa Latvalan tilanne jatkosopimuksen suhteen näyttää hyvältä. Rovanperän tilanteesta hän sanoo, että se "näyttää paremmalta ja paremmalta". Rovanperän on huhuttu hyppäävän WRC2 Pro –luokasta Toyotan WRC-auton rattiin.