Mercedes-pomo epäili italialaista salaliittoa – tähänkö Valtteri Bottaksen voitto meni?

Sport Content

Mercedeksen F1.tallipäällikkö Toto Wolff ei ihan purematta niellyt Monzan kisan lopputulosta.

Hänen mielestään Valtteri Bottas olisi ansainnut Italiassa voiton. Kisan voitti kuitenkin Ferrarin Charles Leclerc, joka piti pintansa loppuun saakka, vaikka Bottas löi kovaa painetta loppuun saakka.

– Hän ajoi kovan, mutta loistavan kilpailun ja Ferrari oli paras talli, Wolff myönsi aluksi Sky Sportsilla.

– Me heitimme hänen kimppuunsa kaksi kaveria, mutta sekään ei riittänyt. Hänen ajonsa meni kuitenkin mielestäni yli. Mutta halutaanko hänelle antaa täällä Monzassa rangaistusta? Luulen, että se olisi aiheuttanut täällä mellakan, Wolff tykitti.

Wolff viittasi kommentillaan kisan lopun tilanteeseen, missä Leclerc ajoi mutkan pitkäksi, mutta nuorta monacolaista ei rangaistu tilanteesta. Jos olisi annettu, niin Bottas olisi hyvin suurella todennäköisyydellä voittanut kisan.

Monzan F1-kisa ei muuttanut merkittävästi MM-sarjan pistetilannetta.

Lewis Hamilton jatkaa edelleen MM-sarjan kärjessä ja Valtteri Bottas toisena. Bottaksen tilanne on kuitenkin jo lähes toivoton. Bottaksen ero tallikaveriin on nyt jo 63 pistettä.

Bottaksen nouseminen vielä maailmanmestaruuteen vaatisi lähes mahdotonta ihmettä. Vaikka Bottas voittaisi maksimipisteillä kaikki kauden loput kilpailut, ei se riittäisi, jos Hamilton olisi samaan aikaan toinen jokaisessa kisassa. On hyvin epätodennäköistä, että Hamilton häviäisi kaikki kauden loput seitsemän kilpailua tallikaverilleen.

Yhden muutoksen Monza kuitenkin toi. Voiton ottanut Charles Leclerc ohitti Sebastian Vettelin jo kuljettajien MM-sarjassa. Leclerc on nyt MM-taulukossa sijalla neljä ja Vettel nyt viidentenä. Valta Ferrarilla on siis jo konkreettisestikin vaihtunut.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen on MM–sarjan pistetilanteessa sijalla 12.

Ville Hirvonen