"Mörko-Marko" on Jalosen luottomies – "Ei olla yhdessä grillailtu"

Sport Content

Marko "Mörkö" Anttila on jääkiekon MM-kisoissa ensi kertaa Leijonien kapteeni. Se kertoo taas paljon päävalmentaja Jukka Jalosen luotosta. MM–kisat ovat puolivälissä, joten nyt Anttila osaa kertoa jo paremmin, millainen kapteenin rooli Leijonissa on.

– Onhan se hauskaa ollut. Ei sitä nyt jäällä huomaa muuten kuin että välillä täytyy tuomareille jutella. Ei se muuten ole omaan peliin mitään erityistä tuonut, Anttila sanoi.

Kaukalon ulkopuoliseen elämään kapteenin C-kirjain vaikuttaa jo enemmän.

– Jos joukkueesta tulee jotain viestiä, niin se välitetään eteenpäin. Jukka myös välillä kyselee, miten on mennyt. Jonkun verran päätetään juoksevista asioista ja aikatauluista. Sillä tavalla se on erilaista, Anttila kertoi.

Päävalmentajan ja Anttilan välillä vallitsee syvä luottamus.

– Jukka tietää, mitä odottaa minulta. Ei se kapteenin rooli ole siinä suhteessa vaikuttanut mitenkään.

Miksi sinä olet Jalosen luottomies?

– Se on hyvä kysymys. Varmasti hän näkee minun vahvuudet tuohon tiettyyn rooliin. Aina olen yrittänyt täysillä ja yritän olla joukkuepelaaja ja positiivinen persoona. Uskon, että sitä kautta olen saanut luottamusta, Anttila itse arvioi.

Kun MM-kisat päättyvät, eroavat myös Jalosen ja Anttilan tiet.

– Aika harvoin pelaajat ja valmentajat ovat tekemisissä vapaa-ajalla. Kauden aikana tulee niin paljon tavaraa, että halutaan varmasti kesällä olla omissa oloissa. Aika vähän varmasti pelaajat ja valmentajat ylipäätänsä ovat tekemisissä kesällä ja soittelevat. Ei olla grillailtu yhdessä, Anttila naurahti.

Anttilan kehitystarina on ollut hieno. Möröstä on kasvanut kansainvälinen huippupelaaja hitaasti, mutta varmasti. Miten näet oman tasosi verrattuna aivan NHL-huippupelaajiin?

– Totta kai heillä varmasti pienen tilan taitoa on enemmän. Siinä on itselläni vielä paljon kehitettävää. Pelin lukemisessa ja ymmärtämisessä olen jo ihan hyvällä tasolla ja voimaominaisuudet ovat hyviä. Pienen kaukalon peli on tietysti erilaista ja siihen on vaikea verrata vielä, mutta olen ainakin täällä ollut ihan tyytyväinen, miten heidän kanssaan on pystynyt painimaan, Anttila sanoi Sport Contentille.

Ville Hirvonen, Kosice