NHL-hyökkääjä paljasti kahden MM-kullan taustat: Näin Ruotsi sai kisoihin tähtijoukkueen – katso videolta ratkaisevat rankkarit

Sport Content

Ruotsi vei kullan voitettuaan pelin rankkarikisan päätteeksi 3–2.

– Tuntuu hienolta tietysti. Tätä varten tulin tänne ja mahtavaa juhlia näiden kavereiden kanssa, Nashville Predatorsissa pelaava Ruotsin hyökkääjä Viktor Arvidsson sanoi Sport Contentille.

Arvidsson myönsi, että finaalissa oli piinaavaakin.

– Oli turhauttavaa välillä, mutta pidimme vain kiinni suunnitelmastamme. Myös jatkoajalla pidimme paljon kiekkoa. Oli paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä, mutta meni lopulta rankkarikisaan. Ja nyt olemme täällä.

Vastustaja sai Arvidssonilta tunnustusta.

– Sveitsillä on hieno joukkue, jossa on paljon taitavia pelaajia. He voivat todellakin rangaista nopeista hyökkäyksistään. Fiala, Josi, Andrighetto ja Niederreiter ovat kavereita, jotka voivat todellakin tehdä tuhojaan. Sveitsi taisteli kovasti ja heidän maalivahtinsa oli mahtavassa vedossa. Mutta taistelimme loppuun saakka ja tässä nyt olemme.

Arvidssonin mielestä Sveitsin voi lukea jääkiekon suurmaaksi.

– Heillä on paljon hienoja pelaajia, joista kaikki eivät olleet edes täällä. Sveitsi on hieno jääkiekkomaa, jossa on yksi Euroopan huippuliigoista. He voittivat tässä turnauksessa Suomen ja Kanada, mikä todistaa Sveitsin olevan huippumaiden joukossa.

Ruotsi sai toisena vuotena peräkkäin MM-kisoihin joukkueellisen NHL–pelaajia. Tuloksena on kaksi peräkkäistä maailmanmestaruutta.

– Valmentajat tulevat nykyään luoksemme juttelemaan ja kyselemään kuulumisia. Viestittelevät pitkin kautta. Se on mukavaa, että he välittävät ja haluavat meidät mukaan. Kun yksi pelaaja sanoo kyllä ja kyselee muita mukaan, on se kuin ketjureaktio, arvioi Arvidsson.

Pelaajat myös tuntevat hyvin toisensa.

– Olemme hyviä ystäviä. Olemme pelanneet ennenkin yhdessä. Se on iso osa tätä.

Valmentaja Grönborg saa Arvidssonilta kaikki kehut.

– Hän tekee hienoa työtä. Saa pelaajat tänne ja valmentaa meitä hyvin. Hän iso osa tätä valmennustiimeineen. Kaikki ovat tehneet hienoa työtä organisaatiossa ja me laitamme vain kaukalossa kulkemaan.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina.