Video: NHL-tähden pesisnäpäytys ratkaisi – Kanada oli kontata pahemman kerran Latviaa vastaan

Connor McDavid teki Kanadalle voittomaalin tästä hässäkästä. MTV:n uutisvideo

Sport Content

Kanada jatkoi heikkoja otteitaan jääkiekon MM-kisoissa lauantain Suomi-tappionsa jälkeen maanantaina Latviaa vastaan. Kanada voitti hikisesti jatkoajalla 2–1 Connor McDavidin maalin pelastettua vaahteralehdet häpeältä.

NHL-tähti iski voittomaalin, jos Tahko Pihkala olisi voinut olla ylpeä: McDavid osui kiekkoon suoraan ilmasta maalinedushässäkästä.

– Latvia todellakin pelasi hyvän ottelun. Meille oli yllättävää, että kolmanteen erään mennessä olimme saaneet vasta yhden maalin, arvioi jo kuudetta kertaa MM-kisoissa pelaava Buffalo Sabresin hyökkääjä Ryan O´Reilly Sport Contentille.

O'Reillyn mukaan Kanadan heikko viimeistely päästi Latvian mukaan.

– Aloitimme kyllä hyvin ja toteutimme peliämme. Emme vain saaneet kiekkoa maaliin. Latvia pääsi peliin mukaan ja he saivat momentuminsa. He tekivät kovasti töitä. Meidän piti löytää keinot voittoon. Latvian maalivahti Kristers Gudlevskis oli huippuvedossa, kuten oli ollut Kanadaa vastaan Sotshin olympialaisten puolivälierissä neljä vuotta sitten.

– Hän on loistava maalivahti. Hän muutti pelin kulun. Joskus käy niin. Meidän on tehtävä asioita paremmin, O'Reilly kehui Gudlevskisia.

Kanadan valmentaja Bill Peters teki kesken ottelun ketjumuutoksia. O'Reillyn mukaan ne olivat tarpeen.

– Ketjumuutokset ovat tavallisia. Tämä on lyhyt turnaus ja muutoksia on tehtävä, jos koostumukset eivät toimi. Itseni pitää löytää roolini joskus vasempana tai oikeana laitahyökkääjänä. Huomenna on jälleen mahdollisuuksia hienosäätää ja olla valmiita.

Jatkoaikaa pelattiin kolmella kolmea vastaan. Silloin Connor McDavidin taito tuli esiin.

– Connor on niin hyvä kiekon kanssa ja vauhdillaan hän löysi tiensä muurin yli. Se oli valtava maali, kehui O'Reilly.

Tiistaina Kanada kohtaa Saksan.

– Emme mieti vielä puolivälieriä. Keskitymme Saksa-otteluun. Emme olleet tänään parhaimmillamme. Täytyy tehdä muutoksia ja löytää itsemme sekä pelata paremmin, O'Reilly päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning