Marjamäeltä yksinkertainen laskuharjoitus – "Sillä et voita pelejä"

Sport Content

Leijonat taipui jääkiekon MM-kisoissa sunnuntaina Saksalle jatkoajalla 2–3. Suomi sai kuitenkin pisteen, joka piti mahdollisuudet lohkovoittoon hengissä.

– Tiedettiin, että tulee vaikea peli tuollaisen tunteikkaan iltapelin jälkeen ja Saksalla ei ole enää mekitystä ja tappio alla. Pelaavat aika vapautuneesti, kommentoi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Leijonien pelin taso tippui toisessa erässä.

– Tehtiin kovasti töitä sen eteen ja nopeasti saatiinkin avausmaali, mutta olisi pitänyt pitää tasaisen pidempään. Ei oltu ihan parhaimmillaan. Kolmas erä oli loistava. Päätettiin kopissa näyttää, mistä tää joukkue on tehty. Painettiin ja painettiin ja saatiin ansaittu tasoitus, Marjamäki arvioi.

– Mahkuja oli voittaakin, mutta tehokkuus puuttui. Yli 20 maalipaikkaa ja kaksi maalia. Se on alle kymmenen prosenttia. Sillä et vaan voita pelejä, Marjamäki laskeskeli.

Marjamäen mukaan riemukas ja raskas Kanada-ottelu painoi.

– Vaikutti varmasti. Kaikki tietää, jotka ovat pelanneet ja urheilleet. Huippumatsi ja semmoinen tunnetila ja paljonko siihen ladataan. Sen takia aamulla käytiinkin tätä läpi, että ei tule helppoa olemaan. Joukkue yritti tehdä kaikkensa, mutta ei saatu sitä parasta irti. Piste oli tärkeä ja onneksi saatiin se kairattua.

Leijonat ei ollut yksinkertaisesti parhaimmillaan.

– Ihan tehokkuudesta oli kiinni. Kaverilla oli kolmosveskari ja pelaa tommoisen pelin. Semmoinen terävyys reagoida asioihin ei ollut ihan parasta, totesi Marjamäki.

Kilpailu on kuitenkin kovaa. Suomi on varmistanut jatkopaikkansa ja taistelee vielä lohkovoitosta.

– Jos joku olisi sanonut etukäteen, että näistä kahdesta pelistä vuorokauden sisään tulee neljä pinnaa, olisi sitä ajatellut ihan tyydyttävänä suorituksena, muistutti Marjamäki realiteeteista. Marjamäen mukaan jokaisesta ottelusta tulee arvokasta oppia.

– Jokainen kokemus ja peli on tärkeä meille. Opitaan asioista ja tuntemaan toisiamme. Tää on kova ohjelma. Kaverilla oli taukoa kymmenen tuntia enemmän. Meillä tää ohjelma ei ihan natsannut. Mutta hyvin jätkät taisteli. Pitää nostaa heille hattua tosta lopusta.

Yhdysvallat on Leijonien vastustajana alkusarjan päätösottelussa tiistaina.

– Huippujoukkue, tän lohkon kärkijoukkue tulee vastaan. Hirveä yksilötaito ja samantyylinen kuin Kanada. Ehkä pikkuisen liukkaampi ja paremmalla itseluottamuksella pelaavat yksilöt. Kova, mutta samalla mukava haaste meille, Marjamäki arvioi amerikkalaisjoukkuetta.

Peli alkaa jo tiistaina jo puoliltapäivin.

– Ei me olla pelattu yhtään klo 12 peliä. Siihen pitää valmistautua hyvin, että ollaan heti aamusta virkeinä, Marjamäki päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning.